Дискитурат бъдещето на биопродуктите в Банско

Наредиха щанд по време на джаз феста

Дискитурат бъдещето на биопродуктите в Банско | StandartNews.com

Българската асоциация Биопродукти (БАБ) проведе еднодневен семинар в Банско, в който взеха участие земеделски производители от града и региона.

Асоциацията обединява земеделци, които отглеждат продукция по биологичен начин. Тя е създадена през 2009 година. В момента в нея членуват над 200 сертифицирани биофермери, институти и фирми. Целите на асоциацията са не само подпомагане развитието на биоземеделието, но и консултиране на производителите за законодателната рамка в сектора.

Едновременно с това се съдейства и за намиране на пазари за биологичните продукти и за създаване на връзки между отделните фермери и техните чуждестранни колеги и организации. БАБ има свой щанд на изложението „Произведено в България" Банско 2013 по време на XVI Международен джаз фестивал. Гост на семинара бе кметът на общината Георги Икономов. „Уверен съм, че биопроизводството е бъдещето и ще бъда радостен, ако следващата година до щанда на БАБ има и щанд на биопроизводители от Банско и региона", с тези думи градоначалникът откри форума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай