Дионис превзе Стара Загора

Дегустират над 150 вина на културен фестивал

Дионис превзе Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. С исторически разказ за пътя на виното от античността до наши дни по българските земи стартира първият фестивал на виното и културното наследство „Августиада” в петък в Стара Загора. Историци, експерти и представители на Изпълнителната агенция по лозата и виното разходиха присъстващите в света на елексира. Представени бяха и възможностите за финансиране на проекти в сферата на лозарството, винарството и хранителната промишленост, както и филмът от националния видеокаталог „Българското вино”.

В приветствието си към участниците и гостите старозагорският губернатор Недялко Недялков изрази убедеността си, че Стара Загора има капацитет, възможности и история да се превърне в средище на фестивал на винопроизводителите и ценителите на културното наследство на хилядолетния град.

Днес „Августиада” продължава с Дионисиево шествие по централните улици на Града на липите с участието на менади, сатири и други древни и съвременни персонажи. В изложението на винопроизводителите в регионалния исторически музей ще участват над 30 български и чуждестранни фирми. Посетителите ще могат да дегустират на 150 вина и кулинарни продукти, както и да закупят сувенирни чаши и други сувенири с бранда на фестивала на виното и културното наследство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай