Деца с концерт за Моцарт

Деца с концерт за Моцарт | StandartNews.com

Благоевград. Децата от класа по пиано към Центъра по изкуствата - Благоевград ще празнуват „на патерици" рождения ден на Волфганг Амадеус Моцарт. Събитието е посветено на живота и творчеството на великия австрийски композитор и ще се проведе под надслов „Честит рожден ден, г-н Моцарт". Възпитаниците на Златка Таскова - Стойчева ще разкажат и интересни случки от неговия живот и творчество. Те са подготвили още викторина и музикални игри. Концертът ще е на 25 февруари, вторник, от 11.30 часа в квартал „Вароша".

 

Творчеството на Моцарт е огромно по обем и обхваща всички музикални жанрове на класическата музика, съществуващи през неговото време — общо над 600 композиции, много от които се смятат за връх в симфоничната, концертната, камерната, клавирната, оперната и хоровата музика. Той е сред най-популярните класически композитори.

 

Ученици ще дискутират актуални проблеми

Младежки дом и Общински съвет по наркотични вещества - Благоевград организират среща - разговор с ученици от СОУИЧЕ "Свети Климент Охридски". Те ще дискутират по теми, актуални за младите хора, във вторник, 25 февруaри, от 12.30 часа в Младежки дом – Благоевград. Основните дебати ще са за намаляване или увеличаване на наказанията за разпространителите на наркотици, за принуждаващите към проституция, за педофилите и за тези, които качват снимки без разрешение и знание на заснетия в интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай