Деца редят мозайки и рисуват стъкло

Деца редят мозайки и рисуват стъкло | StandartNews.com

С пълна сила продължава Лятната академия за деца, която се организира от община Благоевград. Поредното предизвикателство за малчуганите започна в понеделник и ще продължи до петък. Заниманията се провеждат в Градската художествена галерия. В тази инициатива децата имат възможност да се запознаят с различните техники на изкуството. Академията е подходяща за деца на възраст между 8 и 14 години.

Събитието се провежда всеки ден от 10:00 до 12:30 ч. в различните зали на галерията. Организаторите са подготвили различна тематика за отделните дни от академията. Школата стартира на 18 юли със занимание с мозайка, а днес хлапетата ще разберат повече за стъклописа и ще направят първите си опити да изрисуват стъкло. В сряда те ще се запознаят с възможностите на восъка и техниката да се използва той в изкуството.

В тазгодишната академия ще бъде акцентирано и върху графичните техники и отпечатването. В последният ден децата могат да се докоснат до една от най-приятните и разпространени форми за развлечение – рисуването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай