Деца показват талант в Ден на отворените врати

Деца показват талант в Ден на отворените врати | StandartNews.com

Ден на отворените врати е днес в Обединен детски копмлекс – Благоевград. Инициативата е подкрепена от общината и е по повод първия учебен ден за извънучилищните дейности - 1-ви октомври.

Целта е децата и техните родители да се запознаят с различните школи, възможностите и базите на ОДК. Демонстрациите започнаха в 10:00 часа и ще продължат до 18:00 ч. в учебните кабинети на комплекса. Дейностите, свързани с физика, биология и здравно образование, са в административната сграда. В Мощанска къща в старинния квартал „Вароша" ще бъдат представени Детски редакции и школи по изобразително изкуство, в Къща „Математика" - школи по математика, информатика и техническо конструиране и моделиране, в Къща „Техника" – школи по опазване на околната среда и приложна електроника.

В зала „Св. Лука" са талантливите малчугани от Детска вокална формация „Мая", Школа по народно пеене, Театрално студио и Детско-юношески театър „Щурчо". В ОДК има школа и по английски език. В 17:30 часа Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Пиринска китка" ще изнесе концерт в зала "Яворов". Обучението в школите на ОДК е безплатно и е предназначено за деца на възраст от 6 до18 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай