Деца подпалиха поделение във Варна

Деца подпалиха поделение във Варна | StandartNews.com

Огнеборци гасиха Шекер махала и Дреново

Деца подпалиха военно поделение във Варна, след като влезли зад оградата да пушат. Заради пламналия огън били извикани две пожарни на улица "Радост" в морската столица.

Голям пожар тръгна и в пловдивската Шекер махала, съобщи ТrafficNews.bg. Запалили са се изхвърлени без съответното разрешение боклуци, вероятно от обитателите на махалата. Две пожарни коли потушиха огъня.

Към 16 часа вчера се запалили стотици декари сухи треви, дъбова гора в махала "Попоска" на село Дреново, Благоевградско. Десетки огнеборци и доброволци се борят с огъня, за да спасят къщите, чиито обитатели са евакуирани. Гори целият баир между античните разкопки и центъра на село Дреново. В района на пожара се намират три махали с обитаеми къщи.

"Oт пожарите до момента са засегнати около 11 600 дка горски територии", заяви вчера пред БНТ министърът на земеделието и храните Десислава Танева. "От тях само около 3500 дка са т.нар. върхови пожари, при които ще следва залесяване", заяви Танева и добави, че на едно горско предприятие залесяването излиза 1000 лв. на декар. От близо 220 регистрирани пожари тази година в горски територии едва 4% са предизвикани от природата и по-конкретно от мълнии, а останалите 96% са причинени от човешка небрежност и немарливост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай