Деца и учители рецитираха в Банско „Родна реч" от Ран Босилек

Деца и учители рецитираха в Банско „Родна реч" от Ран Босилек | StandartNews.com

За втора поредна година в Банско учебната година бе открита официално на централния градски площад в присъствието на над 600 ученици в обинските учебни заведения. Те посрещнаха тържественото вдигане на националния трибагреник и химна на Република България. В продължение на миналогодишната инициатива за запазване на българската идентичност и възпитание в национално самосъзнание и самочувствие, учениците и учителите произнесоха в един глас едно от най-хубавите български стихотворения – „Родна реч" от Ран Босилек. .

„За втори път откриваме тържествено учебната година на площад „Никола Вапцаров" заедно с цялата общественост в града. С това отправяме ясно послание към нашите деца - към най-малките първолачета и всички останали, че ние сме заедно с тях и имат нашата подкрепа по пътя на израстването и усвояването на знания и умения. Пожелавам на всички ученици да бъдат старателни и упорити, да уважават своите учители и да обичат своето училище. На добър час!" приветства Икономов учениците.
Тази учебна година в община Банско за пръв път влизат в училище 134 първокласници, от които 102 са в града. Всички те по традиция получиха своя подарък от кмета – детската илюстрована книжка „Моята родина България", тематичен сборник от най-добрите стихове, приказки, разкази и легенди за нашата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай