Десетокласничка върна портфейл със 714 лева

Десетокласничка върна портфейл със 714 лева | StandartNews.com

Пазарджик. Ученичката от пазарджишкото СОУ "Георги Брегов" Глория Начева намери в местен магазин портфейл със 714 лева и после съвестно го предаде на касата на обекта. Направи го без и за миг да си помисли да вземе парите за себе си, въпреки че материалното състояние на семейството не е никак розово. Глория, която е дъщеря на известен пазарджишки поет и журналист, дори обяви телефонния си номер пред местни медии, за да може собственикът на портмонето да се обади и да си го получи.

"Бях на разходка с майка ми и аз влязох в магазина, за да си избера портмоне. Разгледах изложените на стелажа и точно това ми хареса. Отворих го, за да го разгледам отвътре, и се ужасих - от него се показаха 50-левки и банкови карти. В първия момент се уплаших някой да не си помисли, че искам да го открадна, затова веднага повиках майка ми и двете заедно го предадохме на касата. Едва там разбрах, че вътре е имало и лична карта - не съм си и помисляла да ровя в чужди неща. Когато дойде управителят на магазина се разбра, че портфейлът е на тяхна редовна клиентка, която си поръчала някаква голяма доставка и чакали да мине да си я вземе. Не съм проверявала дали си е получила и портмонето, но през следващите дни ще проверя."

Глория е в десети клас, учи в музикална паралелка, специалност пиано. От 10 години играе в представителния танцов състав "Албена". Нейната страст са фотографията и графичният дизайн, смята да ги направи своя професия. Когато открила ценностите обаче нито за миг не й минавало през ум, че с толкова пари може да си купи професионален фотоапарат. След обявяването на телефона й за връзка, няколко души й се обадили да питат за портмонето. Описанието при нито един не отговаряло на действителността. Глория обяснява, че не е предала портмонето в полицията, защото преценила, че от магазина собственичката ще си го получи най-бързо, когато отиде за поръчаната стока. Интересна подробност е, че преди време на Глория откраднали телефона. Тя пуснала слух, че е изчезнал, с надеждата някой да се обади и да й го върне, но не дочакала. Въпреки това не таи лоши чувства след случилото се и казва, че е върнала портфейла, защото знае какво е да чакаш някой да ти върне нещо ценно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай