Депутат от ГЕРБ : Управляващите да спрат репресиите

Депутат от ГЕРБ : Управляващите да спрат репресиите | StandartNews.com

Благоевград. За пореден път жители на Благоевградска област са подлагани на репресии от органите на реда заради участието им в протести. Това заяви на пресконференция депутатът от ГЕРБ Георги Андонов. С него се свързали жители на Гоце Делчев и региона, които са участвали в антиправителствените протести. Те се оплакали, че са им връчени призовки като свидетели или обвиняеми по дело, заведено в СДВР – София. Той уточни, че хората са стресирани и уплашени.

„Това е безпрецедентен акт на полицията за сплашване на български граждани, на използване на силовите структури за политически цели", каза още депутатът. Андонов призова управляващите да спрат репресиите и да изведат на дневен ред реалните проблеми на хората, какъвто за Неврокопския край е тютюнопроизводството.

„По време на управлението на ГЕРБ изкупната цена на тази суровина беше от 7 до 12 лв. за килограм в зависимост от качеството и по това време на годината тютюнът вече беше изкупен. Към днешната дата изкупната кампания още не е стартирала. Изключение са две села – Скребатно и Хвостяне, като цената е между 4-6 лв.", уточни Андонов. Според него този огромен проблем се дължи на липсата на диалог между управляващите и фирмите, които изкупуват тютюна. „Оказва се, че когато ДПС участва в управлението на страната, винаги има проблеми в този сектор. Това не е случайно. Тютюнопроизводството е един от лостовете на ДПС за контрол над хората от смесените региони.

Призовавам депутатите на ДПС и БСП от Благоевградска област да се разграничат както от акта на гонения срещу хората, заявяващи открито несъгласието си с тяхното управление, така и да се опитат да обърнат внимание на проблема с тютюна", призова депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай