Депутат хвърли оставка като партиен лидер заради загубени избори

Депутат хвърли оставка като партиен лидер заради загубени избори | StandartNews.com

Депутатът от ГЕРБ Георги Андонов депозира в Изпълнителната комисия оставката си като партиен лидер на общинското ръководство в Гоце Делчев. Причината за това е катастрофалната загуба на местните избори в родния му град, където бе кандидат за кмет. Но получи само 3922 гласа срещу 11 647 гласа за опонента му от БСП Владимир Москов, който спечели шести пореден мандат.

„Поемам отговорността за тежката загуба. Решението ми е категорично. Има нужда от промяна в партийното ръководство в Гоце Делчев. Явно хората не разбраха нашите послания, не ме припознаха като техен градоначалник. Анализът ни показа, че за тях Москов е кметът, а аз – депутатът", каза народният представител, който не успя в кметската надпревара и през 2011 година.

Андонов подал оставка, защото като общински лидер е нормално да понесе цялата отговорност, а и партийното управление никога не е било самоцел за него. „Вярвам, че Изпълнителната комисия ще приеме моята оставка и аргументите ми за депозирането й. Вече получих поздравления за проявената доблест. Ще се назначи временно ръководство на партията в Гоце Делчев, а по-късно ще има избор на нови хора в управлението. Няма да спра да помагам на партийната организация", каза още депутатът Георги Андонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай