Демонстранти отново искаха оставката на кмета на Плевен

Демонстранти отново искаха оставката на кмета на Плевен | StandartNews.com

Плевен. Шествие на колона автомобили с искане на оставката на кмета Димитър Стойков прерасна в първия предизборен митинг срещу ГЕРБ по време на кампанията.

Близо 30 автомобила със знамена и плакати преминаха с надути клаксони по централната улица.

Над триста души с преобладаваща агитка на ВМРО извървяха пътя по разкопаната пешеходна зона до общината. Придвождаха ги двама души със затворнически дрехи и с белезници на ръцете. Те носеха маски на лицата, които представляваха ликовете на градоначалника и арестувания за подкуп негов заместник Алексей Зелов. Бившият председател на общинския съвет Георг Спартански сравни управляващите с марокански скакалци, които опоскали общината. Той оприличи ГЕРБ с шайка разбойници.

„Кметът е крадец" беше най-употребявания възглас на демонстрантите. Самият кмет и администрацията напуснаха с половин час по-рано работните си места, което бе коментирано от ораторите като проява на малодушие. Гражданският протест бе подкрепен от Реформаторския блок, „България без цензура", БСП, ВМРО, „Национален фронт за спасение на България", „Българска левица", ВМРО – НИЕ и сдружение „Граждански контрол".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай