Декларация срещу видеоклип с пушещи марихуана деца

Декларация срещу видеоклип с пушещи марихуана деца | StandartNews.com

Благоевград. Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград разпространи протестна декларация срещу видеоклип в интернет с деца, които пушат марихуана. Тя ще бъде изпратена до президента, до министерствата на образованието и здравеопазването, до МВР и до Агенция за закрила на детето.

"Протестираме срещу манипулативните изяви в публичното пространство за безвредността на марихуаната, срещу внушенията, че алкохол и тютюн са опасни, тя – не, в резултат на които децата възприемат „тревата" като полезна и не само не се притесняват да пушат, но смятат, че подобряват паметта си и изразяват своята индивидуалност", се казва в документа.

От Общински съвет по наркотични вещества протестират срещу предприемането на строги мерки срещу децата и родителите им, които нямат вина за създалото се в тях погрешно мнение за канабиса, което е резултат от допускането в обществото да бъде налагана марихуаната като основно средство за лечение на много заболявания и безвреден начин да се чувстваш щастлив. Те протестират и срещу прехвърлянето на отговорността за употребата на марихуана от тези, които я рекламират, отглеждат, пласират на малолетните и непълнолетни жертви, които я употребяват. Настояват за спешно заседание на Националния съвет по наркотични вещества съвместно с Общинските съвети по наркотични вещества, на което да бъде дадена оценка на ситуацията и приети предложения, отнасящи се до всички институции, които реално да бъдат изпълнявани и да допринесат в кратки срокове за промяна на нагласите в обществото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай