Дъждът събори и наводни паянтови къщи

Дъждът събори и наводни паянтови къщи | StandartNews.com

Стара Загора. Част от къща в старозагорския кв. Лозенец се е срутила под напора на обилния дъжд в сряда вечерта, съобщиха от областната управа. Живеещите в нея не са пострадали, те са били приютени и са прекарали нощта при съседи.

Наводнени са били и други пет къщи в ромския квартал, повечето кирпичени и струпани набързо. Екипи на пожарната са започнала отводняването на къщите още през нощта. На място при бедстващите е пристигнал и областният управител Живка Аладжова, която е направила оглед заедно с експерти от областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението".

Губернаторката е обещала да съдейства пред БЧК за предоставяне на одеяла, дезинфектанти и питейна вода на пострадалите семейства. Те щели да имат възможност и да кандидатстват за еднократна помощ в размер на 325 лева.

След след установяване и оценка на щетите в засегнатите къщи от Старозагорската община, пострадалите можели да кандидатстват и за средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай