Дават Царска керамика за снимка на чаршията

Дават Царска керамика за снимка на чаршията | StandartNews.com

Велико Търново. Уникална награда от колекцията Царска керамика ще получи най-добрият турист-фотограф запечата в снимка Самоводската чаршия. 

Фотоконкурсът на тема "Самоводска чаршия - улица на занаятите" е организиран от дирекция "Култура" към Община Велико Търново, Туристическият информационен център и Сдружение "ИДЕЙСТВИЕ". В конкурса може да участва всеки, който желае да запечата на хартия автентичната атмосфера на старата търновска улица, нейната архитектура, работата на занаятчиите.

Авторите на най-добрите снимки ще получат награди, изработени в ателиетата от самите занаятчии на Самоводската чаршия: авторска миниатюра, ръчна изработка от майстор Кирил Томанов, сребърно бижу, ръчна изработка от майстор Тодор Кушлев, авторска керамична чиния, изработена от майстор Нина Нешева, която е известна с изработката на така наречената Царска керамика, Победителят може да се сдобие и с  ръчно изработен нож от майстор Кирил Димитров. Предвидени са още награда на публиката и поощрителна награда за най-млад участник.

Снимки с име, възраст и обратна връзка могат да се изпращат до 15 септември на[email protected]. Всеки участник може да представи до 10 снимки.

Жури, което включва представители на занаятчийските работилници и ателиета на Самоводската чаршия, ще определи кои фотоси печелят първа, втора и трета награда.
Всички получени снимки ще бъдат качени във Facebook албум наwww.facebook.com/velikoturnovo.info. Снимката събрала най-много харесвания до 18.00 часа на 15 септември ще спечели наградата на публиката.

Всички изпратени творби ще бъдат подредени в изложба в Клуб "Таралеж" в "Нощта на Самоводската чаршия".



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай