Държавен вестник обърка общините Добрич и Добричка

Държавен вестник обърка общините Добрич и Добричка | StandartNews.com

Кметът на Добрич писа на премиера по този повод

 

Добрич. Кметът на Добрич Детелина Николова изпрати отворено писмо до премиера Пламен Орешарски, в което информира, че за пореден път е разочарована от висши държавни институции, които не правят разлика между община Добрич и община Добричка, като посочва, че се допускат неточности и грешки при изписване на важни за жителите на града документи. Като пример в писмото си до премиера Николова посочва излезлият от печат брой 12 на Държавен вестник от 11 февруари, в който в Постановление № 19 от 7 февруари т.г. за одобряване на средства от резерва по чл. 1, ал.2, раздел ІІ, Т. 4.1.2 от Закона за държавния бюджет на страната е посочено, че се отпускат средства на община Добрич на стойност около 1 450 хил. лв.

 

"Всъщност тези средства са отпуснати на община Добричка. Бъркането на имената на двете общини води до множество други проблеми. Получавала съм документи за община Добричка, които после препращам. Така се изтърват и срокове. Да не говорим, че при мен са идвали и жалби, които касаят колегите от община Добричка" - сподели още Николова.

 

В писмото си до премиера тя изразява надежда, че той лично ще се намеси, като пише още: "... обидно е за гражданите непрекъснато да се появяват неточни информации, било то от невежество или липса на концентрираност". Тя заявява още, че ще се предприемат нужните действия общините Добрич и Добричка да бъдат правилно изписвани и настоява да бъде уведомена за предприетите мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай