Дарт Вейдър очи в очи с Йода в МОЛ-а

Дарт Вейдър очи в очи с Йода в МОЛ-а | StandartNews.com

Велико Търоново. Уникална среща в търновският мол си дадоха Батман, Дарт Вейдър, Йода Жокера и Айрън Мен, още дузина герой от холивудски продукции. Образите оживяват в специална изложба в Mall Велико Търново, която бе открита в петък. Феновете могат да видят от близо костюмите на своите любимци и да се снимат със статуите, които са в реален размер. Експозицията се открива днес и се намира на втория етаж в мола. Тя ще бъда отворена всеки ден до 17 юни безплатно за клиентите на търговския център.

В невероятната сбирка са представени експонати и реплики, използвани и вдъхновени от едни от най-популярните филми в световен мащаб. Над 70 са впечатляващите фигури, костюми, декори, сторибордове и реквизит от касови продукции като "Междузвездни войни", "Властелинът на пръстените", "Индиана Джоунс", "Терминатор 2", "Александър", "Мумията се завръща", "Робин Худ", "Час пик 2", "Батман" и други. Гостите ще могат да се докоснат до истинските костюми и реквизити, използвани от Вин Дизел, Арнолд Шварценегер, Ръсел Кроу и други идоли на седмото изкуство. Двама гидове в света на седмото изкуство ще разказват на посетителите интересни подробности за всеки от експонатите.

Един от най-ценните предмети е ризата на Т-1000 от "Терминатор 2: Страшният съд". Снимките на филма са направени през 1991 г. Ризата е носена по време на екшън сцените, когато Т-1000 преследва Джон, Сара и Терминатор в колата при тяхното бягство от затвора. Тогава Т-1000 е застрелян от Терминатор и феновете могат да видят и съпоставят дупките на ризата с тези на снимката от сцената във филма. На няколко стени са изложени множество каскадьорски оръжия като ножа, държан от Вин Дизел в невероятния филм "Хрониките на Ридик" или пушката на Никълъс Кейдж от "Призрачен ездач".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай