Дарителска кампания за пострадалите от наводненията подемат магистрати

Дарителска кампания за пострадалите от наводненията подемат магистрати | StandartNews.com

Стара Загора. Дарителска кампания в помощ на пострадалите от наводненията в областта поде Старозагорският районен съд. „Вече ни подкрепиха и дурги колеги от Стара Загора, Пловдив, Габрово, Горна Оряховица, Благоевград, Петрич", посочи шефката на съда Милена Колева. Целта на магистратите е кампанията наистина да стане национална и да се съберат възможно най-много средства, с които освен хранителни продукти и вещи да се закупи и инженерна техника за най-пострадалите общини - Николаево, Гълъбово, Раднево, Мъглиж.

Днес магистратите са получили своите декемврийски заплати и дългоочакваните бонуси и всеки от тях е отделил за дарителската кампания, колкото прецени. Парите за пострадалите от наводненията от Старозагорско се събират в две дарителски сметки – на БЧК и на община Николаево, които са посочени във Фейсбук страницата на районния съд.

„Притеснявам се инциативата ни да не се окаже отново проблем за ВСС, който ме разпъна на кръст при изслушването ми като кандидат за председател на районния съд, задето съм участвала в благотворителна кампания за спасяването на футболния клуб „Берое" през 2009 г.", заяви с неприкрита ирония към „строгостта" на висшите магистрати Колева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай