Данъчни съставиха 3 акта по време на баловете

Данъчни съставиха 3 акта по време на баловете | StandartNews.com

15 проверки на търговски обекти извършиха добричките данъчни в периода на абитуриентските балове в града, който все още тече, съобщиха от местния офис на приходната агенция. Цел на проверките е била да се установи дали търговците отчитат реално оборотите от предлаганите услуги.

Проверени са 8 питейни заведения, в които са организирани ученически или семейни тържества. Три от заведенията са били поставени под физически контрол, за да се проследи коректно ли се отчитат продадените куверти и приходите от продажби на място в заведенията. По време на проверките са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение – единият акт е за неиздаване на касов бон и 2 за нарушение на Кодекса за социално осигуряване. В рамките на празничните дни данъчните проверят и търговците на цветя. Общо 7 търговци са били проверени по време на празниците, като не са установени нарушения.

От НАП Добрич уточняват, че контролните действия се извършват така, че по никакъв начин да не пречат на празничната атмосфера и доброто настроение на абитуриентите. Проверките на обекти, предлагащи услуги на завършващите средното си образование ученици, продължават. От НАП Добрич напомнят на абитуриентите и техните родители, че при отказ да им бъдат издадени касови бонове за закупените от тях стоки и услуги, могат да подадат сигнал на националния телефон на НАП 0 700 18 700.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай