Данъчни проверяват бази за зърно от Търново до Монтана

Данъчни проверяват бази за зърно от Търново до Монтана  | StandartNews.com

Велико Търново. Складове и документи на  90 производители и търговци  на зърно в областите Велико Търново, Плевен, Габрово, Ловеч, Видин, Враца и Монтана проверяват инспектори на НАП-Велико Търново.

Проверяваните само във Великотърновска област са 33. Масираната акция се осъществява съвместно с представители на Националната служба по зърното и фуражите и областните дирекции „Полиция”. Сред проверяваните са 10 крупни производители и търговци на зърно, които са в обхвата на дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители”. Служителите проверяват наличните количества зърно в обектите за съхранение и ги съпоставят със счетоводната документация.

Там, където проверяващите установят разлика между счетоводните данни и действителната наличност на зърното, ще бъдат възложени ревизии. В момента се извършва инвентаризация на наличните количества пшеница и ечемик, а до края на септември проверките ще обхванат и  останалите култури – царевица и слънчоглед.

Целта на масираните проверки е своевременното пресичане на опити за укриване на ДДС. Начисляването и внасянето на социалните и здравните осигуровки също са обект на внимание от страна на данъчните служители.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай