Данъчни провериха 340 обекта за 4 месеца и съставиха 50 акта

Данъчни провериха 340 обекта за 4 месеца и съставиха 50 акта | StandartNews.com

На 340 обекта от различни икономически дейности - продажба на промишлени стоки, заведения за хранене и развлечения, фризьорски салони и други в Добричка област са били извършени проверки от инспекторите от отдел „Оперативни проверки" при НАП Добрич за първите четири месеца на годината, като са съставени 50 акта за установяване на административно нарушение. Това съобщиха от офиса на приходната агенция в Добрич, като добавят, че 37 от издадените актове са за неиздаване на касови бележки, разлика в касовата наличност и отразените на фискалните устройства продажби. За невнесени здравни и социални осигуровки добричките данъчни са съставили 13 акта.

Сред проверяваните обекти са и ведомствени бензиностанции, като екипи са започнали контрол от 10 март – след изтичане на срока за регистрация. До момента са проверени 130 такива бензиностанции в региона, за да установят спазени ли са законовите изисквания. При проверка на 4 от ведомствените бензиностанции инспекторите са констатирали, че собствениците са подали неверни данни в НАП – регистрирали са по-малко съдове или съдове с намалена вместимост за съхранение на гориво. Нарушения са установени при фирма с транспортна дейност, двама земеделски производители и фирма с друга дейност, заявиха от приходната агенция. На собствениците на тези обекти са съставени актове за административно нарушение.

Проверките на добричките данъчни за осъществяване на контрол за отчитане на реалните обороти и осигурителното законодателство продължават, като с наближаването на летния сезон ще бъдат засилени и ще обхванат обектите по Северното Черноморие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай