Дама паркира в "Чифте баня"

Дама паркира в "Чифте баня" | StandartNews.com

Каскадьорката втрещи Пловдив, пияна кръчмарка зад волана закопчаха в Панагюрище

Млада шофьорка направи страхотно автомеле в Пловдив и се заби с висока скорост в "Чифте баня". Джигитката летяла бясно с "Фолксваген Пасат", не успяла да вземе завоя и влетя директно във входа на старинната сграда. Смайващата катастрофа в центъра на Пловдив стана малко преди 10 часа сутринта и е цяло чудо, че никой не е пострадал на иначе оживеното място. Колата е прехвърлила завоя без спирачен път. Така джигитката е направила изпълнение, на което всеки опитен каскадьор би завидял.

Автомобилът е идвал с висока скорост бул. "Цар Борис Трети Обединител" и е свил рязко наляво по ул. "Шести септември". Връхлетял на бордюра, оттам като по трамплин е изскочил на плочките над подлеза и с парабола е кацнал на тротоара пред входа на Баня старинна. Очевидно вместо спирачка, дамата е натиснала газта и така е предизвикала нелепата катастрофа. Жената зад волана се е отървала само с уплаха и леко охлузване на ръката. Освен че няма пострадали, не са нанесени и сериозни щети по Банята.

Единствено напълно потрошена е разкошната дървена врата на паметника на културата. Щетите ще бъдат покрити изцяло от застраховката Гражданска отговорност, която е представила шофьорката увериха от КАТ. За няма четвърт час колата бе изтеглена, а служителите измиха тротоара от огромното петно машинно масло, останало на входа на Чифте баня.

Часове по-рано пък бизнесдама от Панагюрище удари рекордните 3,28 промила алкохол в кръвта. 40-годишната Анна Колурджиева е била засечена да шофира лекият си автомобил в центъра на града около 18 часа във видимо нетрезво състояние. Дамата е задържана за 24 часа, а спрямо нея е образувано бързо полицейско производство. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Пазарджик. Колурджиева е собственик на месна кръчма. Запознати твърдят, че се е прибирала след запой от заведението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай