Чужденец предизвика 2 катастрофи на АМ "Тракия"

Чужденец предизвика 2 катастрофи на АМ "Тракия" | StandartNews.com

Мъж и жена пострадаха при катастрофа на автомагистрала „Тракия". Тя се е случила в посока София – Бургас, съобщават от Областната дирекция на МВР-Пловдив. По първоначалните данни инцидентът е предизвикан от лек автомобил БМВ, който е с латвийска регистрация. Пострадалите са от Стара Загора, откарани са в болница.

Колата на латвиеца се е движила с превишена скорост. 31- годишният чужденец с инициали А.У. е застигнал колата на старозагорците и я блъснал отзад. Автомобилът „Тойота" се е обърнал по таван, а след което БМВ-то. То преминало през разделителната мантинела на магистралата и нарушило целостта й.

Инцидентът става причина за друга верижна катастрофа. В останала да стърчи на пътното платно преграда, са се ударили два леки автомобила. Едното возило е „Опел", управлявано от 37-годишен софиянец, а другото „Порше. Втората кола е шофирана от 45-годишен благоевградчанин.

Латвиецът, който предизвикал и двете катасрофи, е дал кръвнапроба. Работата по случая продължава, съобщават униформените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай