Чудомир оживя на старозагорска сцена

Чудомир оживя на старозагорска сцена | StandartNews.com

Стара Загора. Самобитният хумор на Димитър Чорбаджийски - Чудомир оживя на сцената на Старозагорския драматичен театър в един тъжно-смешен спектакъл на писателя Веселин Стоянов и постановчика Ивалин Димитров. Предпремиерният спектакъл бе в понеделник вечер.

Канавата на „Без докачение, моля..." са два малко известни разказа на сладкодумния шегаджия – „Не е куче като куче" и „Нафтената мина". Сценаристът и режисьорът обаче са ползвали и други случки и герои на Чудото, за да направят диалога жив и днешен. „Спектакълът е за политиците, които все ни обещават и все не изпълняват, и за всички нас, доверчивите и наивните, които все им вярваме", посочи адресът на своите послания постановчикът Ивалин Димитров. Според актьора, който сега е от другата страна на рампата, много малко неща са се променили от онова време на Чудото. Същите неща ни мъчат и сега – злоупотребата с власт, личния интерес, андрешковщината и байганьовщината.

В спектакъла участва почти целият състав на трупата. Ангажирани са и някои емблематични актьори от близкото минало като Нино Луканов и Димитър Карамалаков, които чудесно допълват ансамбъла от млади дарования в Старозагорския театър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай