Читалище откри онлайн магазин

Читалище откри онлайн магазин | StandartNews.com

Пазарджик. Глобална библиотека при народно читалище "Зора - 1903" в Радилово предоставя уникалната възможност на занаятчии, художници, шивачки на гоблени, плетачки, килимарки, пчелари, билкари, винари и земеделски производители да популяризират и продават продуктите и творбите си чрез интернет пространството, съобщи секретарят Марена Вачкова.

Радиловското читалище има "Онлайн магазин на местните продукти от Пазарджишки регион". Чрез мрежата по лесен и достъпен начин ще могат да продават навсякъде по света без прекупвачи, призовава г-жа Вачкова.

Този онлайн магазин е по проект, финансиран по програма "Глобални библиотеки България". Целта му е да популяризира и съхрани традициите, занаятите и традиционния поминък на селищата от Пазарджишкия регион, да стимулира местното производство, да повиши качеството на живот на местната общност. Всеки, който желае да се включи в онлайн магазина, е необходимо да се свърже с читалището в Радилово.

Производителите ще имат възможност и да участват на двудневния панаир на продуктите на 21 и 22 септември в Радилово по време на уникалния Фестивал на кешкека и народните умения, който събира над 3000 гости и туристи с възможност за продажба на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай