Чиновниците в Община Банско се учат от Англия

Чиновниците в Община Банско се учат от Англия | StandartNews.com

Банско. Община Банско е бенефициент по проект «Идентифициране и внедряване на добри практики в областта на управлението на човешките ресурси чрез обмяна на опит и практически знания между община Банско и община Кройдън». Финансира се по Оперативна програма "Административен капацитет". В петък ще има пресконференция, на която ще говорят представители на двете общини. Целта е постигане на модерно управление на човешките ресурси вБанско чрез трансфер на добри практики и приложение на опит от Кройдън.

Залага се на няколко важни неща: Идентифициране на механизми за професионална реализация, открити и прозрачни процедури за израстване в кариерата, равни възможности за мъжете и жените, привличане на хора в неравностойно положение на работа, иновации и устойчиво развитие в управлението на човешките ресурси. Съвместно разработване с община Кройдън на наръчник и ръководство, съдържащо конкретни практики за отделни аспекти на процеса на управление на човешките ресурси. Повишаване знанията, насърчаване на комуникацията и прозрачността в процесите на управление на човешките ресурси. Създаване на постоянно действащ механизъм за обмен на информация в сферата на човешките ресурси. Осигуряване на предпоставки за обмен на информация и придобиване на опит от водещи практики, прилагани в други страни-членки на ЕС, в областта на управление на човешките ресурси.

Очакваните резултати са повишаване на ефективността при управлението на човешките ресурси в община Банско, посредством трансрегионално сътрудничество с община Кройдън, Лондон. Ще се повиши професионализмът на служителите, което е важен фактор за изграждането на ефективна и модерна администрация, служеща на обществото, като така се очаква да се постигне добро ниво на устойчивост в бъдеще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай