Чиновници работят повече преди Коледа

Чиновници работят повече преди Коледа | StandartNews.com

Благоевград. Над 500 документа дневно обработват специалистите в деловодството на община Благоевград. По традиция обемът на работа в дните около Коледа се увеличава, но тази година се наблюдава ръст във входирането на преписки и книжа.

Кметът Атанас Камбитов въведе гъвкаво работно време и така създаде възможности за оптимизиране на дейността и по-бързо обслужване на гражданите. През последния месец многократно са се увеличили молбите за узаконяване на строежи и за издаването на пропуск за паркиране в „Синя зона". Целогодишен е документооборотът от заявки за издаване на таксиметрови разрешителни.

През последния месец десетки за били и заявените документи във връзка с коледния базар в Благоевград. Значителен дял от обработените документи представляват строителни книжа, които общинските експерти изготвят преди започването на същинското строителство по даден обект.

В началото на декември заработи модерен информационен портал. Новата система спестява време на гражданите и е част от иновативния подход на Центъра за информация и обслужване на гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай