Честваха 25 години от възстановяването на ВМРО

Честваха 25 години от възстановяването на ВМРО | StandartNews.com

В Благоевград в залата на читалище „Никола Вапцаров" честваха в петък вечерта 25 години от възстановяването на ВМРО в областния център. Всички присъстващи си спомниха кога и как тръгна прераждането на Организацията и кои хора още преди 1989 година с риск за себе си положиха основите й. Председателят на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов бе специален гост на събитието.

„Въпреки нашите врагове и превратностите на съдбата, ВМРО не само оцеля, но в момента е незаобиколим фактор в българския политически живот. С това вече се съобразяват не само в България , но и извън страната", подчерта в словото си той.

Общинския съветник на партията в Благоевград Георги Васев припомни имената на първите пет човека, които създават Македонски Дискусионен Клуб „Вардар" - доцент д-р Валентин Китанов, директорът на благоевградския държавен архив Петър Станев, доцент д-р Иван Петров, Димитър Льотев и Любомир Попалексов. Доцент Китанов разказа спомени от тогавашното несигурно време, когато е нямало никакви гаранции,че демократичните промени са необратими, и въпреки това се стига до регистрацията в Благоевград на най-старото дружество на ВМРО в цялата страна - „Вардар".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай