Бутат зимните пушални на кръчмите

Бутат зимните пушални на кръчмите | StandartNews.com

Благоевград. "Зимните градини”, които кръчмите масово направиха, за да има къде да се пуши, са незаконни и трябва да се бутнат. Това твърдят от общината в Благоевград. Инспекторите там тръгват на масови проверки следващата седмица.

Ремонтите в заведенията не само в Благоевград, а и в останалата част на страната продължиха цяло лято. Заради забраната за пушене на закрито кръчмарите заградиха открити площи с найлони, други похарчиха повече пари и вдигнаха масивни конструкции от ПВЦ или алуминиеви дограми. На места дори се поставиха системи за аспирация и вентилация. Пушачите навсякъде пък се топлят най-често с газови фенери. Има опасност обаче всички инвестиции да се окажат хвърлени на вятъра.

През следващите дни общинари, пожарникари и здравни инспектори тръгват на проверки в южния град. Според тях пристройките за пушачи са незаконни и не отговарят на нужните изисквания, тъй като нямат прозорци и вентилация. Найлоновите палатки са опасни и загрозяват визията в центъра на града, смятат още чиновниците. Затова те трябва да се махнат. В същото време експертите са категорични, че газови фенери не могат да се ползват в закрити помещения, особено ако са заградени с найлон. Според тях това противоречи на всички противопожарни изисквания.

Ако постройките се обявят за незаконни в Благоевград, най-вероятно това ще се случи и с пушалните в другите градове.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай