БСП-лидер брани ексшефка на музей

БСП-лидер брани ексшефка на музей | StandartNews.com

Стара Загора. Общинският председател на БСП Илия Златев се усъмни в коректността на проведения конкурс за шеф на регионалния исторически музей и компетентността на членове на комисията.

В разпространената официална позиция той изразява недоумение от първите стъпки на новоизбрания директор Ангел Динев. Той отказал да върне досегашната шефка доц.д-р Светла Димитрова на заеманата от нея длъжност, въпреки че имало своден щат за доцент с аргумента, че е в правото си да избере екипа, с който ще работи. Освен необяснима некоректност, това отношение според Златев криело и рискове за фонда, за който Димитрова отговаряла като шеф на отдела за най-нова история. Доц. Светла Димитрова е с 32 години стаж в музея, а от 6 и половина била и негов директор. За това време институцията обогатила фондовете и архива си, увеличила общите и собствените си приходи, както и посетителите.

Според общинският лидер на БСП не било тайна, че определени хора и свързани с тях кръгове в продължение на няколко години са водили яростна кампания срещу доц. Светла Димитрова, в която за съжаление са били въвлечени и политически фигури, и представители на администрацията и тя дълго време е била в центъра на общественото внимание.

Старозагорската общественост трябва да научи цялата истина за конкурса и действителните мотиви за смяната на директора на регионалния исторически музей, смята Златев.

„Не съм запознат с това партийно становище и нямам желание да се запозная, имам достатъчно административна работа", заяви от своя страна новоизбраният шеф на музея Ангел Динев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай