БСП не жали и свои

БСП не жали и свои | StandartNews.com

Стара Загора. „Червената метла" не жали и свои – така коментираха уволението на шефа на старозагорското ВиК Румен Райков местните социалисти.

Той е управител от 2006 г, от времето на първата тройна коалиция, не крие и своите симпатии към БСП и левицата. Райков не бе сменен от правителството на ГЕРБ, което оцени неговия професионализъм като мениджър. Новият  управител - Радостин Миланов, встъпи в длъжност едва в понеделник, въпреки че заповедта на министър Десислава Терзиева за рокадата била отпреди седмица.

Миланов е общински съветник от местната коалиция „БСП – ЗС „Ал. Стамболийски" в община Павел баня. Преди това пък два мандата е бил старейшина от групата на ДПС. И това го правело еднакво приемлив за сегашните коалиционни партньори. От Павел баня обаче припомниха, че преди няколко години името на Миланов бе свързано със сериозни злоупотреби на европейски пари при ремонта на общински път от неговата фирма.

Въпреки че се бяха заканили да посрещнат нежелания шеф на нож, работниците и служителите дори не разбрали кога е влязъл в предприятието. Те са отменили обявения за тази вечер протест пред областната управа и местната централа на БСП. Двата синдиката в дружеството обаче потвърдиха, че стачната им готовност остава. Те продължават да смятат, че досеташният шеф Райков, е уволнен без мотиви и аргументи, по политически причини.

Необяснима чистка във ВиК-сектора имаше и в други области и синдикатите не изключват недоволството да ескалира и да се пренесе и в техните централи. Лидерът на КТ „Подкрепа", старозагорецът д-р Константин Тренчев, вече показа „жълт" картон на управляващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай