БСП – Видин: Спор за люспите

БСП – Видин: Спор за люспите | StandartNews.com

Депутатът от БСП – Видин, Филип Попов обяви в петък, че 140 социалисти от общинската организация на партията са подали молби за напускането на структурата. Пред журналисти той показа лично и своята молба. Филип Попов обаче не каза в коя друга организация се зачислява. Не казват и останалите къде се записват, след като не напускат БСП.

В общинския съвет на БСП във Видин твърдят, че при тях за напускане са постъпили 32 лични молби и една колективна. Колективната е от основната организация с лидер Маргарита Велкова. Тя се е подписала от името на 18-те и членове.
В общинския съвет на БСП – Видин се води строга статистика на основните организации и техните членове. В момента те са 1236. 134 членове са приети през 2014 година.

Спорът между общинския съвет на БСП – Видин и Националния съвет на партията възникна заради подкрепата от общинската организация на кмета Герго Гергов за втори мандат. Това е основната причина за напускането на видинските членове. Те искат чисто партийна кандидатура, която ще бъде обявена скоро.

Същата ситуация назрява и в партийната организация на Ново село. На общинската конферениця тя е решила социалистите да подкрепят сегашния кмет Георги Стоенелов, но НС иска друга, своя кандидатура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай