Британец, арестуван за детско порно, на свобода с гаранция 10 хил. лв.

Британец, арестуван за детско порно, на свобода с гаранция 10 хил. лв. | StandartNews.com

Велико Търново. Окръжният съд в старата столица пусна под парична гаранция от 10 000 лева британския гражданин Робърт Крос. 53- годишният мъж бе арестуван при акция на ДАНС в началото на юли, а Районният съд в старата столица му наложи постоянна мярка "задържане под стража". Робърт Крос бе атакуван от спецполицаи за разпространение на порнографски материали в интернет. Той е в България от 2009 г. Живеел в село Хотница при приятел от Острова, но нямал регистрация и статут на постоянно пребиваващ. Според обвинението британецът разпространявал в мрежата, от началото на годината до април, снимки и видео със секссцени с момчета на възраст от 1 до 16 г. В дома му са намерени компактдискове, флашпамети и лаптоп с файлове, които го уличават.

След като разгледа делото, Великотърновски окръжен съд изменя мярката за неотклонение по отношение на Робърт Крос от "задържане под стража" в парична гаранция в размер на 10 000 лв, които да бъдат внесени в 15-дневен срок.

Мотивите на съда са, че към този момент по делото има данни по обвинението за държане на порнографски материали, но няма достатъчно такива по обвинението за разпространение, се казва в прессъобщение на Темида до медиите. Определението на окръжната инстанция е окончателно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай