Бозов връща плуването във варненските школа

Бозов връща плуването във варненските школа | StandartNews.com

Варна. Плуването да стане задължителен предмет във варненските училища. За това ще работи независимият кандидат за кмет на града доц. Христо Бозов.

"Ако спечеля изборите, веднага ще се заема с проверка на възможностите за наемане на бази и ще търся съдействие от държавата за реализацията на тази пилотна програма, която може да прерасне и в национална", обяви той на среща с треньори, спортисти и общественици. Сред многолюдната публика, която одобри идеята, бяха олимпийските шампиони по бокс Ивайло Маринов и по вдигане на тежести Янко Русев.

Треньори по плуване веднага предложиха във всеки квартал да бъдат построени малки басейни за стартово обучение на деца, като се ползват и минералните извори. Бозов припомни стара своя идея съвместно с БЧК общината да организира зелени училища, съчетани с 10-дневни курсове по плуване, както за варненчета, така и за деца от вътрешността на страната. "Полза от това ще има и туризмът, тъй като ще осигурим заетост на базите извън сезона", обясни кандидат-кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай