Бозов ще управлява с граждански съвет

Бозов ще управлява с граждански съвет | StandartNews.com

Варна. Така както протестите и гражданското недоволство тръгнаха от Варна, така и сега след местните избори за кмет морската столица може да стане за цялата страна работещ град - модел за управление. Снощи граждански и неправителствени организации, част от които организираха бунтовете през тежката зима, подписаха меморандум за своите искания с независимия кандидат за кмет и доскоро временно управляващ града доц. Христо Бозов, както и с партиите, които стоят зад него - БСП и Движение България на гражданите, научи "Стандарт".

Ако бъда избран, ще управлявам Варна с Граждански съвет, е уверил на срещата Бозов. Той обяснил, че смята да се консултира с експерти и специалисти по всички предстоящи решения, които взема администрацията в здравеопазване, социална политика, бюджет и образование. Общинарите първо трябва да чуят гласа на хората в туризма, например преди да вкарат предложение в Общинския съвет за вдигане или намаляване на туристическия данък, за който се знае сега, че е поне два пъти по-висок във Варна и курортите в сравнение с другите конкурентни дестинации по Северното и Южното Черноморие.

Гражданите ще участват и в обществените поръчки за фирми - изпълнители, както и в търговете за общинско имущество. Кандидатът за кмет участва заедно с министъра на образованието Анелия Клисарова на работна среща с директори и учители във Варненска област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай