Ботаници цакат Двореца в Балчик с такса вход

Излагаме се прид туристите, твърдят от културния институт

Ботаници цакат Двореца в Балчик с такса вход | StandartNews.com

Добрич. Сагата между Ботаническата градина и Двореца в Балчик отново се разрастна с пълна сила. Свидетели на поредния резил са туристите, които не спират да посещават обекта. Поради неясни причини ботаници демонтирали металния портал, разказа пред агентция Стандарт Нюз директорът на културния център Ивелина Радилова. След това започнали продажба на билети от 5 лева в началото на уличката, водеща до обекта. Служители на Двореца били принудени да упътват туристите да си купят билет и от тяхната каса, която е пред демонтирания вече портал.

Радилова смята, че целта на ботаниците е туристите да влизат с техен билет през новата част, след това да влизат в комплекса през оранжерията и по този начин ще бъде избегната касата на Двореца. “Считам, че това е изключително подло от страна на служителите на университета и така те възпрепятстват правото ни да получаваме входна такса. На място се държат безобразно, а неприятното е, че се излагаме пред туристите”, заяви Радилова. Тя смята да внесе искане до кметството в Балчик за разрешение да постави преместваем обект – каса в горната част на улицата, водеща към обекта, за да може да получава приходи от входни такси.

Въпросът с реденето от туристите на две опашки бе уреден през 2008 година, когато се въведе система за издаване на единен билет от 10 лева, като електронната система разпределяше сумата наполовина за двете ведомства. През есента на тази година обаче заради кражба се премина към ръчна продажба на билети, а машината, която е на територията на ботаниците, още не е поправена. „Затова туристите са принудеуни да се редят на две опашки и ние ставаме за срам пред тях, защто те не доумяват защо трябва да платят две такси за една територия”, казва директорът на културния институт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай