Борисовата с лампи от ноември

Борисовата с лампи от ноември | StandartNews.com

София. До средата на месец ноември ще приключи изграждането на осветлението в Борисова градина. Това съобщи заместник-кметът Мария Бояджийска на представянето на инвестиционните проекти за 2013 година.

Осветлението в Борисовата градина е на стойност 1 048 000 лева. До края на годината изцяло трябва да приключи ремонтът и реконструкцията на Южен парк, входът откъм ул. „Козяк”. Бюджетът на проекта е 157 200 лева и допълнително се осигуряват 60 000 лева за нова детска площадка. В момента там се извършват строително-монтажни работи.

„Смятаме да включим в инвестиционната програма и реконструкцията на околното пространство на НДК. Там предстои възстановяване на парковото пространство, включвайки ремонти и възстановяване на настилки, осветление, поливни системи, детския кът. Надяваме се следващата година да бъде решен въпросът и с паметника „1300 България”, каза заместник-кметът. Друг проект, който се предвижда, е цялостна реконструкция на парк „Мир и дружба” в Студентски град. Там в момента е изградено само осветление. Предстои да се направят настилки, детски площадки, монтаж на нова сцена.

„Има готов проект за пълна реконструкция и обновяване на Докторска градина на стойност 2,5 млн. лева. Това е едно продължение на работата, която започнахме в централна градска част. Проектът е с изключително интересни детски съоръжения, емблематични, свързани с музикалното училище, което е в непосредствена близост, каза Бояджийска.

Предстои и ремонтът на Северен парк, като ще се започне с ремонт и реконструкция на централния вход, поетапно възстановяване на настилки, осветление, поливни системи във вътрешността на парка.

Приключва реконструкцията на поливна система на Градска градина при Народния театър, която е на стойност 90 000 лева, включвайки и цялостна рекултивация на древните масиви с презатревяване и озеленяване. Заедно с това стойността на проекта възлиза на 130 000 лева, обясни Бояджийска. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай