Бомбаджии атакуват 2 училища в Бургас

Бомбаджии атакуват 2 училища в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Телефонният терор, който миналата седмица затвори 13 училища в София, се прехвърли в Бургас. От полицията в морския град съобщават, че само за ден фалшиви бомбени сигнали опразнениха СОУ „Йордан Йовков“ и Механотехникума.

Първото обаждане е получено вчера около 9 часа. Анонимен глас съобщил в Пето Районно управление "Полиция", че е поставено взривно устройство в сградата на училище „Йордан Йовков“. Установено е, че то е подадено от стационарен телефон, разположен до близка фурна. Сградата на училището незабавно е опразнена, а районът - отцепен. Извършена е щателна проверка, но бомба не е открита.

Няколко часа по-късно на крак е вдигнато Второ Районно управление "Полиция". Този път анонимната заплаха е за взрив в сградата на Механотехникума. Телефонният терорист е позвънил от стационарен телефон, разположен до оградата на гимназията, зад автобусната спирка. И там сигналът се оказал фалшив.

Ръководствата на двете училища са подписали декларация за поемане на отговорност и учебните занятия са продължили с нормален ритъм. Полицията издирва телефонните терористи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай