Болярите в златната среда по заплати

Болярите в златната среда по заплати | StandartNews.com

Велико Търново. Болярите се наредиха почти в златната среда по размер на заплатите и са на 15-то място от 28-те области в страната, съобщават от Териториалното статистическо бюро.

582 лева e средната месечна работна заплата във Великотърновска област за месец юни, а най-големи заплати са получавали работещите в икономическите дейности, "Финансови и застрахователни дейности" - 1 156 лв., "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива" - 1 003 лв. и „Държавно управление" - 780 лева. Средната месечна работна заплата в региона през април е била 586 лева, а през май - 606 лева.

Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение на средната месечна заплата, са "Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети"- с 21%, "Добивна промишленост" - с 18.1% и "Селско, горско и рибно стопанство" - с 12.1%.

Най-ниско платени са били наетите в „Административни и спомагателни дейности" - 345 лв., „Хотелиерство и ресторантьорство" - 407 лв., „Други дейности" - 428 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай