Болярите плащат данък сгради в мола

Болярите плащат данък сгради в мола | StandartNews.com

Велико Търново. Общината във Велико Търново вече може да бъде откри и във мола, след като от администрацията откриха изнесен офис между магазините в търговския комплекс.

След шопинг манията в мола всеки може да си плати и данъците към общината. Кмета на старата столица Даниел Панов плати 180 лв. данък сграда и такса смет и стана първият клиент на общински информационен център за услуги на гражданите в търновският Mall.

"Това е продължение на политиката ни да предлагаме качествени административни услуги близо до мястото, където живеят и работят гражданите. Това е стилът на модерната администрация, която работи в полза на общността", каза Панов. Това е вторият изнесен Общински информационен център, който се разкрива във Велико Търново. Първият бе открит в началото на миналата година в кв. „Чолаковци", догодина ще бъде открит подобен център и в кв. „Бузлуджа".

В изнесения Общински център за услуга и информация на гражданите в Mall Велико Търново ще се извършват всички услуги, които се извършват и в Общината. Те са над 130. Помещението ще се използва безплатно за шест месеца, а след това наемът ще е 300 лева. Новият център разкрива две работни места. Работното му време ще е съобразено с гражданите, както е и в центъра в кв. „Чолаковци".

"Идеята е да не заплащат всички граждани на едно място данъците си. По този начин ще се избегнат опашките и е ще по-близо и по-удобно за тях", заяви кметът Даниел Панов.

Той допълни, че предстои и Общинската данъчна служба да бъде изместена на ул. „Христо Караминков". Това ще се случи до две седмици. В момента там се прави вътрешен ремонт - боядисва се и се прави фронт офис. Според него живеещите и работещите в тази част на града новият изнесен офис ще е удобство, пестящо време и нерви.
Иван Иванов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай