Болницата в Смолян с нов шеф

Смениха и Борда на директорите

Болницата в Смолян с нов шеф | StandartNews.com

Смолян. Смениха шефа на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров". Лечебното заведение ще оглави кардиологът д-р Нина Шехова- Янкова, а решението за нейното назначаване е взето на общото събрание на болницата на 14-ти февруари.

 

Докторката, която е водещ специалист по сърдечни заболявания, е начело на Кардиологичното отделение в МБАЛ- Смолян от 2001 г. Тя е общински съветник от гражданската квота, в групата на БСП - Смолян два мандата, а на последните парламентарни избори се яви като кандидат за депутат от гражданската квота в листата на Коалиция за България.

 

Има и промени в Борда на директорите на МБАЛ- Смолян. Председател на Съвета на директорите става Лидия Стойкова- Чорбанова – съветник на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева по въпросите за майчиното и детско здравеопазване и демографски проблеми. Тя е завършила Атинският държавен университет, докторант в сферата на регионалната политика. Д-р Мариана Методиева, която е специалист „Уши, нос, гърло" в Медицински център – Смолян, също влиза в новото управление на болницата. Тя също е общински съветник от групата на БСП – Смолян.

 

Д-р Шехова и д-р Методиева ще напуснат местата си като общински съветници съгласно нормативните изисквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай