Близо 21 000 са безработните в Пиринско

Близо 21 000 са безработните в Пиринско | StandartNews.com

Равнището на безработицата в област Благоевград към 30 ноември е 13,8%. Това означава, че безработните лица, които са регистрирани в Бюрата по труда, са 20 904.

809 пък са започнали работа през ноември, като 563 от тях са го направили с посредничеството на Бюрата по труда, уточни директорът на Регионална служба по заетостта Станислава Поповска.

Заявените свободни работни места са в различни сфери, като най-много са в преработващата промишленост – 342, в сектор търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети са заявени 81 свободни места, а 32 са работните места в строителството.

„580 младежи са наети по схема „Младежка заетост" в областите Благоевград и Кюстендил, като продължат да се приемат заявки от работодатели.

В Бюрата по труда се набират и берачи на ягоди и малини за Испания и Португалия, като за Испания се търсят основно жени на възраст между 20 и 40 години, а за работата в Португалия могат да кандидатстват и мъже. За офертата от Португалия крайният срок за кандидатстване е 8 януари 2016 г., а за Испания - 15 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай