Близнаци – шивач и гладач, с голямата печалба на Националната лотария

Близнаци – шивач и гладач, с голямата печалба на Националната лотария | StandartNews.com

Братя близнаци от село Микрево ще си поделят голямата печалба 1 600 000 лева, къща и „Порше" на Националната лотария. 30-годишните Благовест и Светослав Аспарухови, известни в селището като Братя Аргирови, ще си поделят огромната сума.

„Още се щипем с брат ми, за да повярваме, че е истина. На 24 март взехме заплати и пуснахме по един фиш в хранителния магазин. Четирите числа са рождените дати на брат ми, жена му и двамата му синове, а другите две са ни били на късмет. Господ гледа и помага. А ние ще помогнем на родата, че сме 5 братя и 3 сестри. Аз също имам двама синове. Щастливи сме", сподели в четвъртък Светослав.

Той и близнакът му работят в шивашката фирма на Вили и Пламен Бачеви в общинския център Струмяни. Първият е шивач, а вторият – гладач. Техните работодатели са им кумове, кръстили са децата им в църквата.

„Ние сме християни. Човек, когато е честен и трудолюбив, получава награда. Парите няма да ни променят, ще продължим да се трудим", увери Светослав.

Близнаците са от ромски произход, но всички в селото ги дават за пример – работливи са, честни и скромни. Преди години теглили заем от банка, за да си построят къща. Все още имат да връщат пари, но сега този проблем ще могат да го решат.

„Всички се радваме за техния късмет. Падна се на добри и свестни момчета. Пожелаваме им да си харчат парите умно и със здраве. Ако решат да помогнат на селото, няма да имаме нищо против. Цялата им фамилия е много работлива, сестрите и майка им работят в оранжерии в Кресна. Нека все така да имат късмет", коментира кметът на Микрево Иван Божинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай