Бизнесът в Момчилград обсъди възможностите на новите европрограми

Бизнесът в Момчилград обсъди възможностите на новите европрограми  | StandartNews.com

Бизнесът в Момчилград обсъди възможностите на новите европрограми. Участваха близо 200 работодатели от различни отрасли, производители,търговци, фермери. Разяснителна среща за оперативните програми за периода 2014-2020 г. се проведе по инициатива на община Момчилград.

В нея се включиха кметът на Момчилград Акиф Акиф и Биляна Тончева, прокурист на консултантско дружество за подготовка на проекти, както и общински експерти от отдел „Европейски програми и проекти". По време на дискусията бяха повдигнати въпроси основно за развитието на малкия и средния бизнес. Акцент бяха ОП „Иновации и конкурентноспобност" и Програмата за развитие на селските райони. Работодатели от различни браншове споделиха добри практики по проекти, изпълнявани по оперативни програми и увериха, че реализираните проекти са подобрили значително производствената им дейност.

На срещата бе подчертано, че община Момчилград ще продължи да работи в помощ на бизнеса. Приоритет ще бъде отново развитието на малкия и среден бизнес и икономическата стабилност на региона. Припомнено бе, че с решение на местния парламент в Момчилград са приети редица административни облекчения, които максимално да ускорят реализирането на инвестиционни намерения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай