Бивш шеф на общински съвет в Силистра се кандидатира за кмет

Бивш шеф на общински съвет в Силистра се кандидатира за кмет | StandartNews.com

Александър Сабанов влезе в политиката като активист на ГЕРБ, но втори път ще се пусне в противоборство с бившите си съпартийци

Общинският съветник от Силистра Алексанъдр Сабанов, ще се кандиидатира за кмет на крайдунавската община. Това съобщи той сам на нарочна пресконференция, на която стана ясно, че ще участва в изборите като надпартиен кандидат, подкрепян от местна коалиция, чийто състав ще бъде обявен на старта на предизборната кампания.

40-годишният предприемач ще атакува за втори път градоначалническото кресло в родния си град. Той влезе в политиката като активист на ГЕРБ и през 2007 година с рещаващата подкрепа на партията на Бойко Борисов стана председател на местния парламент. Няколко години по-късно обаче той влезе в конфликт със съпарийциите си в местната структура, бе изключен от ГЕРБ и загуби поста си в общинския съвет.На миналите кметски избори през 2011 година Сабанов се яви като независим кандидат за кмет, но изгуби от фаворита на ГЕРБ доктор Юлиян Найденов, когото управляващите отново издигат за свой кандидат.

Наесен независимият Сабанов отново ще се изправи срещу някогашния си съпартиец, сега действащия кмет доктор Найденов.Вече е ясно, че в битката за кметския стол ще участва и секретарят на общината в Силистра Ростислав Павлов, зад когото застана партията на президента Първанов АБВ.

Освен трите официално заявени до момента кандитатури, в спора за местната власт в Силистра влизат и хората на Татяна Дончева от „Движение 21", които ще се борят за съветници, без да издигат свой фаворит за градоначалник. Местни наблюдателитвърдят, че много вероятно е модерните леви да припознаят бунтаря Сабанов за свое лице в кметската надпревара и да станат част от местната коалиция, от която той ще очаква подкрепа през октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай