Бивш полицейски шеф остава в ареста за трафик на хора

Бивш полицейски шеф остава в ареста за трафик на хора | StandartNews.com

Бивш полицейски шеф в Трън, под подозрение, че участва в международен канал за трафик на бежанци, е оставен в ареста. Магистратите в пограничния град уважиха искането на Районната прокуратура за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо 36- годишния Антон Христов.

Съдът прие аргументите на държавното обвинение, че обвиняемият Христов може да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо бившия шеф на „Криминална полиция" в Трън. Срещу него има и друго незавършено наказателно производство с обвинение за същото деяние.

На 28 юни Христов натоварил 25 чужденци, сред които 12 деца в джип „Toйoтa Лaнд Kpyзep"със затъмнени стъкла и с монтирани само две предни седалки. На всички било обещано преминаване през границата със Сърбия. По време на пътуването, в района на трънското село Вукан, при появяване на полицейски автомобил, Христов увеличил скоростта и се опитал да избяга. После отбил по черен път и до село Стайчовци разтоварил пътниците. Чужденците били задържани от служители на Граничното полицейско управление в Трън в землището на Стайчовци в близост до границата, а управляваният от Христов джип бил спрян в брезнишкото село Ноевци и самият той арестуван.

Христов вече е обжалвал задържането си пред Окръжен съд-Перник. Пред съда той заяви, че при задържането му са били нарушени правилата за обиск и арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай