Бивш полицай от Берковица заплаши да се пали срещу кмета

Бивш полицай от Берковица заплаши да се пали срещу кмета | StandartNews.com

Берковица. В 10 часа в понеделник 45-годишният Георги Ганов дойде пред общината в Берковица с бутилка бензин и заплаши със самозапалване. Актът му е в знак на протест срещу управлението на кмета Димитранка Каменова. Според него, тя непрекъснато ходела по екскурзии в чужбина, давала поръчките на чужди фирми и назначавала само хора на ГЕРБ. Той поиска да се срещне с нея, но тя не излезе от сградата.

В последния момент обаче Ганов обяви, че няма да се запали, за да има кой да бие камбаната. "Аз съм будната съвест на Берковица", каза той. В този момент пожарникарите с един автомобил, които също бяха на площада, се оттеглиха.

Георги Ганов е бивш полицай. В момента има строителна фирма, но тя от доста време няма поръчки.
На последната изборна кампания за кмет Георги Ганов е работил за Димитранка Каменова, но останал разочараван от действията й. "Единственият начин да се разбере какво върши този екип е самозапалването", обясни намерението си той.

Ганов води протеста на берковчани пред районния съд преди дни, когато се гледаше делото за собствеността на турската баня, поискана от мюсюлманското вероизповедание. Съпругата му работи в общината на Берковица като експерт по културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай