Бисер Николов: Нужни са 2 допълнителни ленти за ТИР-ове на ГКПП „Маказа"

Бисер Николов: Нужни са 2 допълнителни ленти за ТИР-ове на ГКПП „Маказа" | StandartNews.com

Две допълнителни ленти за тежкотоварни камиони настоява да бъдат изградени на ГКПП „Маказа" областният управител на Кърджали Бисер Николов. На тях трябва да се монтират и кантарите за тировете.

„Липсата на повече ленти за движение е пропуск в проектирането на най-новия граничен пункт с Гърция. Затова в момента се работи по изготвяне на проект за двете ленти и кантарите, преговаря се с Гърция и за финансиране", коментира Николов.

Разширяването на граничния пункт Маказа се налага заради очаквания натоварен трафик особено през летните месеци. По време на Великденските празници и по-късно в началото на май движението на автомобили през Маказа беше изключително интензивно. На моменти за час през пункта минаваха над 2000 коли на час.

Сега през Маказа могат да преминават само МПС с тегло до 3,5 тона. 10 месеца след откриване на пункта той се очертава като един от най –натоварените по южната граница след тези при Кулата и Свиленград.

Това означава, че автомобилният трафик през Кърджали също ще се увеличи. Ще се търсят варианти колите да се пренасочват от центъра на областния град към обходен маршрут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай