Безработни ще почистват басейни в Полски Тръмбеш

Безработни ще почистват басейни в Полски Тръмбеш | StandartNews.com

Велико Търново. 15 безработни от Полски Тръмбеш ще си намерят работа и едновременно с това ще са на плаж. Това ще стане възможно ако държавата отпусне исканите за програмите за заетост средства. Всичките 12 програми ще осигурят 353 работни места във общините на Великотърновска област, съобщиха от областната администрация.

Членовете на Постоянната комисия по заетост са одобрили предложените регионални програми от общините. Общата стойност на предложените регионални програми е 1 151 989 лева, от които 1 114 579 лева е исканата субсидия от държавния бюджет и 37 410 лева е собствен принос на общините. Програмата на община Велико Търново ще се реализира за срок от 12 месеца и ще осигури заетост на 55 безработни регистрирани в Бюрото по труда. Наетите ще работят като охрана или поддръжка на зелени площи и паркове.

От община Полски Тръмбеш са предложили две регионални програми. Първата предвижда осигуряване 6 месечна заетост и социална интеграция на 14 безработни. Те ще бъдат наети за поддържане хигиената на обществени обекти, в това число басейните в местността „Ловен парк" и лечебните минерални бани. Депозираните от десетте общини на територията на областта регионални програми ще бъдат изпратени в Министерство на труда и социалната политика за включване в Националния план за действие по заетостта през 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай