Безпризорни кутрета получиха храна и подаръци

Безпризорни кутрета получиха храна и подаръци  | StandartNews.com

Стара Загора. Над 220 кг гранулирана храна и куп подаръци получиха питомците на общинския приют за безстопанствени животни в първия по рода си Ден на отворените врати, проведен през уикенда в областния град. Много граждани, доброволци и родители с малки деца с охота разходиха безпризорните кутрета, порадваха им се и ги почерпени с лакомства. Освен консерви обитателите на животниския приют получиха и редица пособия за отглеждането им като поводи за разходка, одеалца и др. Някои от най-милозливите и обични посетители като младо семейство с малко дете отведоха със себе си нов домашен любимец –пухкаво малко кученце.

Осиновяването на безпризорни кучета добива все по-голяма популярност сред старозагорци, твърдят от общинския приют за безстопанствени животни. Процедурата е максимално улеснена и безплатна - само срещу лична карта, човек може да получи обезпаразитено, кастрирано и ваксинирано срещу бяс куче. Освен това съгласно общинска наредба собствениците на кастрирани животни не плащали данък за тях.

Чрез кампанията „Осинови куче – спаси живот" се опитваме да променим нагласите към "непоисканите" животни, като ги извадим от анонимност и им дадем шанс да намерят добър и сигурен дом, поясняват от общинския приют.

Доброволци бяха отличен с грамоти за помощта, която даряват безвъзмездно и от сърце за каузата в помощ на осиновяване на близо 80-те обитатели на приюта. Сред тях бе и англичанката Ингрид Хюз, която заедно със съпруга си даряват всяка седмица храна и намират домове на много от кучетата в приюта.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай