Бетонова отломка премаза крака на жена в Бургас

Бетонова отломка премаза крака на жена в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Панелна плоча се срути в Бургас и за малко не уби на място 70-годишна старица. Огромната тежест се стоварила точно до жената и премазала част от ходилото й. Пострадалата Тодорка Делибалтова е била откарана спешно в бургаската болница, където се наложило да бъдат ампутирани три от пръстите на крака й. Цялото й ходило е премазано от тежкия бетон и лекарите се борят тя да не загуби и останалите си пръсти. Нелепият инцидент стана около 10 часа сутринта в понеделник пред блок 17 в "Зорница".

Пострадалата жена живее в четвърти вход на същия блок. Сутринта тя излязла да прекопае цветната градинка пред входа си. Докато окопавала цветята, тя чула секунда свистене, а след това припаднала от болка.

Полицията отцепи района и започна разследване.

Оказа се, че панелната плоча е паднала от терасата на шестия етаж. 84-годишен мъж живее в апартамента, от който се е откъртило бетонното парче, но той така и не разбрал, защото не бил в дома си.

Блок 17 в бургаския ж.к. "Зорница" е един от най-старите. Външният му вид е окаян и според обитателите му това не е първият подобен инцидент. Сградата е строена през далечната 1967 година и до момента не е санирана. Повечето от живущите в блока са пенсионери и твърдят, че нямат средства сами да обезопасят рушащата се сграда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай